Camps and Schools Schedule and Information

MX101 has offered rider education programs since 2001. Summer Camps are all about fun and learning, and a ton of riding! MX101 works hard to make sure Summer Camps are a great experience for everyone. Every rider has a unique experience, which is what riding is all about, but all of our campers come away with alot more riding experience, confidence, and memories! Camps are intended for all ages, so come out and learn and have fun! Key topics include: riding position, balance, cornering, berms, ruts, braking and jumping. All camps are run at SDL. Summer Camps often are sold out by the end of May, so don’t delay – book early.

RACER DEVELOPMENT CAMPS- All of our camps are divided into groups by experience and objectives.  Kevin Tyler, Tyler Duffy, Krista Casselman, Anthony Spadaccini, Brandon Brown, Allie Argue, Scott Hough, and Colin Kopetoske are all top instructors. We take the RACER Group and give them exposure to all of our Senior Instructors. If you are a racer looking to improve, MX101 Racer Camps will give you the extra speed to move to the front of the pack.

Yamaha TTR-110E, TTR-125LE, and TTR-230E Rental Bikes are available! Click HERE for more information

MX101 Summer Camp and RACER TRAINING Schedule

June 27/28/29 – Summer Camp + Racer Training
July 4/5/6 – Summer Camp + Racer Training
July 11/12/13 – Summer Camp + Racer Training
July 18/19/20 – Summer Camp + Parents and Kids Week + Racer Training
Aug 8/9/10 – Summer Camp + Racer Training + WALTON Racer Tuneup
Aug 29/30/31 – Summer Camp + Racer Training

Register online or call free 613-838-3391 to book you Summer Camp.

Camp Schedule

 

Tuesday
8-9 Drop Off
9-9:15 Camp Meeting / Stretching
9:15-9:30 Gear Up / Gas Up
9:45 On Track #1 (30 min. Session)
10:15 Break (15 min.)
10:30 On Track #2 (30 min. Session)
11:00 Break
11:15 On Track #3 (45 min. Session)
12:00 Off Bike & Clean Up for Lunch
12:15 Lunch (30 min.)
12:45 Gear Up / Gas Up
1:00 On Track #4 (30 min. Session)
1:30 Break/ Get Cleaned Up
2:00 Physical/ Mental Training / Games
4:00 End of Day – Pick up between 4 and 5
Wednesday
8-9 Drop Off
9-9:15 Stretching
9:15-9:30 Gear Up / Gas Up
9:45 On Track #1 (30 min. Session)
10:15 Break (15 min.)
10:30 On Track #2 (30 min. Session)
11:00 Break
11:15 On Track #3 (45 min. Session)
12:00 Off Bike & Clean Up for Lunch
12:15 Lunch (30 min.)
12:45 Gear Up / Gas Up
1:00 On Track #4 (30 min. Session)
1:30 Break/ Get Cleaned Up
2:00 Physical/ Mental Training / Games
4:00 End of Day – Pick up between 4 and 5
Thursday
8-9 Drop Off
9-9:15 Stretching
9:15-9:30 Gear Up / Gas Up
9:45 On Track #1 (30 min. Session)
10:15 Break (15 min.)
10:30 On Track #2 (30 min. Session)
11:00 Break
11:15 On Track #3 (45 min. Session) / Free Ride
12:00 Off Bike & Clean Up for Lunch
12:15 Lunch (30 min.)
12:45 Gear Up / Gas Up
1:00 On Track #4 (30 min. Session) Games On bike
1:30 Break/ Get Cleaned Up
2:00 Physical/ Mental Training / Games
4:00 End of Camp – Pickup between 4 and 5

 

Camper and School Checklist:
Equipment – Motorcycle, Fuel, Chain lube, Spare air filter
Riding gear – Helmet, Pants, Jersey, Gloves, Boots, Goggles
Personal – Lunch, Drinking water, Sun screen, warm up attire
Optional (Recommended) – Chest protector, Knee pads, Elbow pads, Neck Brace